Åter till hemsidan

Vem är Magnus Ihse?
Studier och utbildning
Adolphson-Falk
Spela Nethello
Bomb the Base
Länkar av intresse

Snabbfakta: Magnus Ihse

Vem är Magnus Ihse?

Jag är en datornörd på 22 år och 185 cm, stockholmare, musikälskare och filosof. Jag har en familj bestående av mamma Margareta, pappa Christer och min syster Elisabet. Jag bor i en liten studentlya på Idun i västra Vasastan tillsammans med min dator Sokrates. Jag äter på tok för mycket snabbnudlar, och så ska jag städa här Vilken Dag Som Helst™.

Vad gör Magnus Ihse?

Just nu pluggar jag till civilingenjör på Kungl Tekniska Högskolan, KTH, på Datasektionen (d.v.s. Datateknik). Och för att ha lite att göra :-) så pluggar jag dessutom samtidigt till en fil kand i Teoretisk FilosofiStockholms Universitet. Jag har avverkat drygt 2 år (av 4 ½) på KTH, och på universitetet har jag läst bl.a. 40 p Teoretisk Filosofi, 20 p Lingvistik, 20 p Idéhistoria, samt 15 p av en 20 p kurs i Latin, som jag håller på och slutför nu under höstterminen -97. Naturligtvis har man massor av fritid när man pluggar så lite :-) men den bränner jag bort framför datorn (t.ex. på att skriva ihop sådana här larviga texter till min hemsida). Stundom träffar jag några av mina vänner (jo, jag har sådana också) eller går på bio. Det ingår i mina planer att jag ska skaffa mig ett liv nångång, men jag har ingen deadline på det projektet. :-)

Något jag också gör jämt och ständigt är att lyssna på musik. "Du är så dum så att du inte kan dö utan musik!" brukar min farmor säga till mig, och jag tror hon har rätt - även om jag inte riktigt förstår vad hon menar. :-)

Vad gillar Magnus Ihse?

Mycket. :-) Jag gillar att plugga (borde inte förvåna någon som läst stycket ovan), jag gillar matematik, jag gillar lingvistik. Jag är född filosof och tvekar sällan att anlägga ett filosofiskt perspektiv på en fråga, vad det än må röra.

Jag gillar musik, av många slag, men främst står nog synthpopen och dess släktingar. Jag gillar allt från Adolphson-Falk, Depeche Mode, Pet Shop Boys till Skinny Puppy, Front 242 och Kraftwerk. Jag gillar Jean-Michel Jarre, Vangelis och Mike Oldfield. Jag gillar Brian och Roger Eno, Wim Mertens, Beautiful World och Courtney Pine. Jag gillar Portishead, Housemartins, The Beautiful South och The Smiths. Jag gillar Kent, Leonard Cohen, Einstürzende Neubauten, Lasse Tennander, Björk, Yello, Ebba Grön och Ministry. Jag lyssnar även gärna på klassisk musik; förslagsvis Vivaldi, Mozart, Beethoven eller Mahler. Jag är väl inte riktigt en "allätare", men jag är nog inte så långt därifrån. :-)

Jag gillar datorer. Jajemänsan! C är kul, Perl är roligare och Unix är ballt. Norton Commander är min husgud när jag kör såväl DOS som Windows. Jag är som varje sann hacker självklart bekväm med Linux, även om jag gärna kör såväl Windows som använder KTH:s Macar. Vad jag gör med min dator? Framförallt kommunicerar: jag ringer Common eller (oftare) är uppkopplad mot Nätet. Jag programmerar. Oftast av typen små snabba hack, men det har blivit ett par lite större projekt genom tiderna. De senaste åren har det även blivit en hel del webside-hackande. Och, naturligtvis, stundtals spelar jag spel så det står härliga till. :-)

Jag gillar att prata om mig själv, men även min brist på blygsamhet har sina brister, så jag tror det får räcka nu. :-)

Hur får man tag på Magnus Ihse?

Det finns många sätt att kontakta mig. Enklast och snabbast är antagligen att skicka ett mail, ihse@stacken.kth.se. Om jag sitter hemma och "surfar", så kan du t.o.m. ännu snabbare nå mig genom att skicka ett meddelande via ICQ. Du kan titta på om jag är inloggad på någon av KTH:s burkar, och skicka en talk-request.

Du kan ringa mig, förslagsvis på min nalle: 070-797 84 36. Jag har den nästan jämt med mig, och den är på när jag är vaken och avstängd när jag sover - så du kan ringa dygnet runt utan att riskera att väcka mig. :-) (Chanserna är f.ö. större att du väcker mig om du ringer före 10 på morgonen än om du ringer före 2 på natten...). Du kan även skicka ett SMS till min nalle - fast tänk på att den här SMS-gatewayen är ganska knagglig och meddelanden försvinner allt som oftast. Och om du vill kan du ju alltid ringa och prata med min telefonsvarare därhemma: 08-441 44 40.

Om du föredrar att skicka snigelpost, så är min adress:
Norra Stationsgatan 99/377
113 64 Stockholm

Eller så kan du ju alltid maila mig, om jag inte sa det. :-)

Copyright © 1997 Magnus Ihse. Senaste uppdatering 1997-11-17.