[----------------]

Nooras örtagård - Recept

[----------------]

[MAIN] Tillbaka till
örtagården

[*] Introduktion

[*] Odling av örter

[*] Användning

[*] Örter A-Ö

[*] Recept

[*] Min örtdagbok

[*] Smått och gott

[*] Information in English

Vegetarisk ärtsoppa

Det finns många recept på ärtsoppa. Det här är ett grundrecept på en vegetarisk ärtsoppa. Lök och morötter ger den mer varierad smak, men kan självklart uteslutas. Den som vill ha kött i ärtsoppan kan lägga till c:a 300 gram rimmat fläsk.

Ingredienser (4 portioner)
0,5 kg torkade gula ärter
1,5 l vatten
2 kuber grönsaksbuljong
salt
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1 gul lök
2 morötter

Blötlägg ärterna över natten. Häll av blötläggningsvattnet och häll i nytt vatten. Koka upp ärterna med en gnutta salt. Skala och hacka löken och lägg den i soppan. Skala och skiva morötterna och lägg i dessa efter c:a en halvtimme. Koka ärterna tills de mjuknat, vilket tar sammanlagt c:a 1 timme. Lägg i buljongtärningar och kryddor mot slutet av koktiden.

Denna sida är skriven av Noora Peura, nooras_kryddor@stacken.kth.se, http://www.stacken.kth.se/~noora
[----------------]