[----------------]

Nooras örtagård - Recept

[----------------]

[MAIN] Tillbaka till
örtagården

[*] Introduktion

[*] Odling av örter

[*] Användning

[*] Örter A-Ö

[*] Recept

[*] Min örtdagbok

[*] Smått och gott

[*] Information in English

Kryddig bönröra

Vinterkyndel och bönor är en klassisk kombination. I det här receptet tillsätts även lite spiskummin och chili, som ger den lite "tex-mex"-känsla. Den här kryddiga bönröran kan ätas som den är med sallad och rostat bröd, eller serveras som tillbehör till andra maträtter. Den passar utmärkt till tacos, som tillbehör eller som ett vegetariskt alternativ till köttfärs.

Ingredienser
2 burkar valfria bönor, eller 2 dl torkade bönor
1 msk margarin eller olja
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2-3 msk idealvetemjöl
2 vitlöksklyftor
1 tsk vinterkyndel
spiskummin
chilipulver
cayennepeppar
örtsalt

Torkade bönor blötläggs i minst 8 timmar och kokas tills de är mjuka. Burkbönor behöver bara sköljas. Skala och hacka löken fint. Fräs löken i margarinet i en kastrull. Tillsätt tomat och bönor. Krydda med pressad vitlök, vinterkyndel, spiskummin, chilipulver och cayennepeppar efter smak. Koka upp under omrörning, och låt puttra i några minuter. Rör om då och då, och tillsätt eventuellt mer kryddor eller örtsalt (smaka!).

Denna sida är skriven av Noora Peura, nooras_kryddor@stacken.kth.se, http://www.stacken.kth.se/~noora
[----------------]