[----------------]

Nooras örtagård - Recept

[----------------]

[MAIN] Tillbaka till
örtagården

[*] Introduktion

[*] Odling av örter

[*] Användning

[*] Örter A-Ö

[*] Recept

[*] Min örtdagbok

[*] Smått och gott

[*] Information in English

Mustig nässelsoppa

Vårens första nässelskott kan lagas till en god och nyttig nässelsoppa. Detta är en lite mustigare variant som mättar bra.

Ingredienser (2 portioner)
1-2 liter färska unga nässelskott
1 liter vatten
1/2 - 1 dl potatismospulver
1 tärning grönsaksbuljong
ev. en gnutta dragon

Skölj nässlorna och hacka dem försiktigt (använd handskar så att du inte bränner dig!). Koka upp dem i vattnet tillsammans med grönsaksbuljongen och eventuellt en gnutta dragon. Låt sjuda i c:a 10 minuter tills nässlorna är ordentligt kokta. Ta av soppan från värmen och tillsätt potatismospulver tills soppan får en lagom konsistens, ungefär som ärtsoppa. Servera med t.ex. en ostsmörgås eller ett kokt ägg.

Tips: Nässlorna kan bytas ut mot spenat eller unga blad av kirskål.

Denna sida är skriven av Noora Peura, nooras_kryddor@stacken.kth.se, http://www.stacken.kth.se/~noora
[----------------]