[----------------]

Nooras örtagård - Recept

[----------------]

[MAIN] Tillbaka till
örtagården

[*] Introduktion

[*] Odling av örter

[*] Användning

[*] Örter A-Ö

[*] Recept

[*] Min örtdagbok

[*] Smått och gott

[*] Information in English

Lättlagad pastasås

En enkel men god pastasås, och dessutom rätt billig.

Ingredienser (2 portioner):
2 dl mjölk
2 dl vatten
4 msk idealvetemjöl
100 g rökt skinka eller kassler
1 dl majs, t.ex. fryst majs
100 gram ost, gärna lagrad
oregano
cayennepeppar

Skär skinkan i strimlor eller tärningar. Riv eller hyvla osten. Häll 1 dl vatten samt mjölet i en kastrull och vispa så att det inte är kvar några klumpar i mjölet. Späd med resten av vätskan och koka upp. Sänk värmen och tillsätt den rökta strimlade skinkan och därefter den rivna osten lite i taget. Rör om tills all osten har smält. Smaka av med oregano och cayennepeppar. Observera att såsen inte behöver saltas, det tar skinkan hand om.

Servera med kokt pasta. Ett tips är att blanda pastan och såsen i en skål innan serveringen. Toppa gärna med riven parmesanost.

Denna sida är skriven av Noora Peura, nooras_kryddor@stacken.kth.se, http://www.stacken.kth.se/~noora
[----------------]