Nooras örtagård - Recept |
|
|
PestoPesto är en klassisk italiensk "sås" som man kan ha i pasta, på pizza, i salladen eller t.o.m. i ett tunt lager på smörgåsen. Det går åt mycket basilika till en hemmagjord pesto, men det är definitivt värt besväret!
Ingredienser: (räcker till 2-4 portioner pasta)
Skär vitlöksklyftan i några bitar. Mixa basilika, vitlök, parmesan och eventuellt pinjenötter till en krämig konsistens. En så här liten mängd kan vara svår att mixa, men jag har lyckats med en stavmixer. Det går även att hacka för hand och sedan mosa färdigt i en mortel. Rör därefter ner olivoljan lite i taget och smaka av med lite salt. Låt gärna peston stå och dra ett tag före servering. Du kan även göra en större sats och förvara den i en tätslutande burk i kylen. Häll ett tunt lager olivolja överst i burken, så håller peston bättre. |
|