Nooras örtagård - Recept |
|
|
PizzaDet är förvånansvärt lätt att baka pizza själv, och går utmärkt att göra på fri hand och utan några avancerade verktyg.
Ingredienser, deg (1 plåt):
Ingredienser, tomatsås:
Fyllning, förslag: Värm vattnet till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll på vattnet och oljan. Rör om tills jästen har lösts upp. Rör ner saltet och därefter mjölet lite i taget tills degen inte längre är kladdig. Degen ska släppa lätt från bunken när du har haft i tillräckligt med mjöl. Knåda degen i någon minut och tillsätt eventuellt mer mjöl. Det går självklart bra att göra degen i en köksassistent. Låt degen jäsa i bunken i c:a 20 minuter. Blanda burktomaterna med de torkade örterna och pressa eventuellt i en vitlöksklyfta. Förbered resten av fyllningen. När degen har jäst kavlas den ut på en smord plåt. Nu kan du även slå på ugnen på c:a 250 grader. Fördela tomatsåsen jämnt över pizzan, och strö ut fyllningen. Toppa med ost. Stoppa pizzan i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 225 grader. Grädda i 10-15 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Strö eventuellt på lite färska örter eller en nypa torkad oregano.
Pizza i vedugn |
|