[----------------]

Nooras örtagård - Recept

[----------------]

[MAIN] Tillbaka till
örtagården

[*] Introduktion

[*] Odling av örter

[*] Användning

[*] Örter A-Ö

[*] Recept

[*] Min örtdagbok

[*] Smått och gott

[*] Information in English

Rostbiff med salvia

Rostbiff eller stek är lättare att laga än många tror. Med en elektronisk stektermometer som piper när steken är färdig är stek bland det lättaste man kan laga. Det här är en av de få rätter där jag faktiskt använder svartpeppar. Svartpeppar och salvia är en spännande kombination, och doftar underbart medan steken är i ugnen.

Ingredienser:
en stek (t.ex. rostbiff)
svartpeppar
salvia

Sätt ugnen på 175-200 grader (lägre temperatur ger jämnare stekning men tar längre tid). Lägg köttet på ett ugnsfast fat. Strö på rikligt med smulad salvia och grovmalen svartpeppar. Stick in stektermometern så att spetsen hamnar mitt i tjockaste delen av steken, och sätt steken i ugnen. Steken är färdig när den är 70-74 grader (70 grader för blodig och 74 för välstekt).

Denna sida är skriven av Noora Peura, nooras_kryddor@stacken.kth.se, http://www.stacken.kth.se/~noora
[----------------]