[----------------]

Nooras örtagård - Recept

[----------------]

[MAIN] Tillbaka till
örtagården

[*] Introduktion

[*] Odling av örter

[*] Användning

[*] Örter A-Ö

[*] Recept

[*] Min örtdagbok

[*] Smått och gott

[*] Information in English

Dillpanerad spätta med filsås

Dill och fisk är en självklar kombination. Till den stekta spättan passar en syrlig filsås som också innehåller dill. I detta recept anges inte några mått, då proportionerna kan varieras efter smak. Servera med t.ex. potatismos och sallad.

Ingredienser, spätta:
färska eller spättafiléer
ströbröd
örtsalt
dill
matfett till stekning

Finhacka dillen och blanda den med ströbröd och en gnutta salt på en tallrik. Vänd spättafiléerna i ströbrödet. Bryn matfettet i en stekpanna och stek spättafiléerna i ett par minuter på varje sida.

Ingredienser, sås:
fil eller gräddfil, c:a 1 dl per person
bostongurka, 1-2 tsk per person
färsk vitlök efter smak
dill
örtsalt

Blanda fil, bostongurka, pressad vitlök och finhackad dill. Smaka av med örtsalt.

Denna sida är skriven av Noora Peura, nooras_kryddor@stacken.kth.se, http://www.stacken.kth.se/~noora
[----------------]