GENEALOGI

SÖRMLAND
 • Tunabergare del 2 1800-1900.
  Boken utkom i september 2003. Förbeställda ex. levererades under hösten.
 • Tunabergare 1600-1800. Tillägg och rättelser
  Här finns de Rättelser och tillägg till "Tunabergare 1600-1800", som publicerades i Tunabergsbygden 1989. De tillägg och rättelser som tillkommit sedan dess kommer antagligen att läggas upp här senare.
 • Ramund Olofsson i Tunaberg
  Många med anor i Tunaberg härstammar från Ramund Olofsson i Tuddetorp. Jag upptäckte att han blev ihjälslagen och har skrivit artikeln, "Dråpet på Ramund Olofsson" i Tunabergsbygden 1996. Den har också publicerats i Anknytningen 1/98, medlemsbladet för Nyköping Oxelösunds Släktforskarförening .
 • Rönö härad/Torsåker socken
  Jag går igenom 1600-talets domböcker i Rönö härad, och skriver upp alla nämnda personer och lägger in dem i en databas. Jag har även många senare sörmlänningar inlagda. Om du frågar mig om någon finns med i databasen har du störst chans för folk från Rönö härad, speciellt Torsåker. SMEDER/BRUK
 • FÖRENINGEN FÖR SMEDSLÄKTSFORSKNING
  Se FFS hemsida
 • Vallonsläkten Dubois (Debou)
  Jag är ansvarig för släkten Dubois (Debou) inom Sällskapet Vallonättlingar
  Det innebär att jag samlar uppgifter om alla som heter Dubois. Kontakta mig, om du söker uppgifter om en Dubois. ÖSTERGÖTLAND
 • Kuddby
  Jag har skrivit upp alla Kuddbybor i 1600-talets domböcker. Fråga gärna efter någon person eller gård. REKONSTRUKTIONER AV BRUNNA KYRKBÖCKER
  Jag samlar uppgifter om rekonstruktioner av brunna kyrkböcker. Kontakta gärna mig, Ulf Berggren, speciellt om:
 • Skagershult (T)
 • Torsåker (D)
  INTERNET-SLÄKTFORSKNING
  Jag skrev en artikel om släktforskning med hjälp av Internet o dyl i Sveriges Släktforskarförbunds Årsbok 1995, "Informationssamhället och släktforskaren". Jag samlar också Internet-material:
 • Emigranter
  Jag sparar sedan 1992 frågor om personer med svenska släktnamn i andra länder ur internationella diskussionsgrupper i news. Titta efter släktnamnen på emigranter du söker. Om de finns med så hittar du adresser till framförallt amerikaner som har uppgifter om personer med dessa namn. Än så länge är det osorterat, men du kan ju söka på de namn du intresserar dig. Tänk på att stavningen kan ha ändrats, så att det kan vara bra att söka bara på "Lind-" om du söker en Lindgren t ex. Normalt har patronymikon bara tagits med om de är ovanliga. F n ingår uppgifter lämnade före 15 mars 2002. Du kan också söka efter släktnamn på:
  Roots Surname List Name Finder
 • Kändisar/andra länder
  Jag sparar också uppgifter om kändisars släkt/forskning i andra länder när jag stött på dem i internationella diskussionsgrupper i news. Se min engelska sida: Kändisar/andra länder Rekommenderade genealogi-länkar:
  Släktforskarförbundet/Rötter
  Släktregister
  Swedish Genealogy Database
  Släktöversikter
  Släktdatas registerarkiv
  Släkthistoriskt forum - Recensioner och anmälningar.