[----------------]

Nooras örtagård - Recept

[----------------]

[MAIN] Tillbaka till
örtagården

[*] Introduktion

[*] Odling av örter

[*] Användning

[*] Örter A-Ö

[*] Recept

[*] Min örtdagbok

[*] Smått och gott

[*] Information in English

Persiljekryddad potatis- och purjolökssoppa

Detta är en billig och oväntat lättlagad rätt som passar som både lunch och middag. Persiljan ger både smak, färg och tillskott av näringsämnen.

Ingredienser:
c:a 4 portioner
3-4 potatisar
1 stor eller 2 små purjölökar
1 msk smör, margarin eller olja
2 buljongtärningar (grönsaksbuljong eller kycklingbuljong)
1 liter vatten
några matskedar creme fraiche (kan uteslutas)
rikligt med klipt persilja

Skala och tärna potatisen. Skölj purjolöken och skär den i 1-2 cm långa bitar. Fräs purjo och potatis i matfettet i en kastrull. Häll på vatten och smula i buljongtärningarna. Låt koka i 10-15 minuter, eller tills potatisen är mjuk (koktiden beror på hur små bitar potatisen är skuren i).
Rör ner ett par matskedar creme fraiche och toppa med rikligt med persilja. Servera med t.ex. en ostsmörgås.

Denna sida är skriven av Noora Peura, nooras_kryddor@stacken.kth.se, http://www.stacken.kth.se/~noora
[----------------]