Forum

Matrix

Stacken driftar en Matrix-server där vi har ett flertalet chattrum. Rummet #stacken:stacken.kth.se är öppet för alla, du behöver inte vara medlem eller studera på KTH för att delta i kanalen.

XMPP

Stacken har även ett chattrum på KTHs XMPP-server på stacken@chat.kth.se. Här kan man prata om vad som helst som har med Stacken att göra. Detta är också våran primära out-of-band kanal, det vill säga att den fungerar även om det blir strömlöst i våran datorhall.

Du behöver inte vara medlem i Stacken eller studera på KTH för att delta i kanalen. Om du inte har ett jabberkonto men studerar på KTH kan du skapa ett på KTHs XMPP sida.

Det här rummet är speglat med Matrix-rummet #stacken:stacken.kth.

IRC

Stacken har även #stackenkth på Libera.chat. Kanalen är inte så väl besökt men det är ett enkelt sätt att säga hej till oss. Vi är extra aktiva där under event.

Det här rummet är speglat med Matrix-rummet #stacken:stacken.kth.

E-post

stacken@stacken.kth.se är en allmän meddelandekanal, innehåller både medlemmar och icke-medlemmar. Används vanligtvis av utomstående för att kontakta Stacken. Alla är välkommna gå med i e-postlistan, för att bli medlem gå till den här sidan.

Jitsi Meet

Vi har satt upp en Jitsi Meet server på meet.stacken.kth.se för att medlemmar ska kunna mötas trots att lokalen är stängd. Torsdagskvällar kör vi våra Stackenkvällar i rummet Stacken.

Lokalen

Notera att lokalen är stängd på obestämd tid på grund av COVID-19 pandemin.

Vår lokal är öppen dygnet runt för våra medlemmar men på torsdagagskvällar från runt 19 och frammåt möts traditionsenligt medlemmar i lokalen. Vissa är bara där för att umgås, andra för att göra något tillsammans.

Utomstående och gäster är så klart alltid välkommna, knacka på dörren om lampan är tänd och säg hej. Om du vill vara säker på att någon är där, hör av dig först.

Middag

En del medlemmar brukar planera gemensam middag innan stackenkvällen runt 18, middagsplanerna planeras på XMPP/Matrix under eftermiddagen. Vi äter traditionsenligt sushi, vilket det senaste åren har varit på Sushi Zen.

Historiska forum

Ett urval av ej aktiva diskussionforum på Stacken.

Stacken @ Usenet
Usenet News används inte längre för Stacken-ändamål.
TokKOM - LysKOM @ Stacken
Stackens LysKOM heter TokKOM. Det var vårt mest använda forum för allehanda diskussioner inom Stacken.
Planet Stacken
Planet Stacken var en aggregering av flera av våra medlemmars bloggar.
Stacken Blogs
Stacken Blogs var ett ställe där Stackens medlemmar kunde publicera bloggar.