[----------------]

Nooras örtagård - Recept

[----------------]

[MAIN] Tillbaka till
örtagården

[*] Introduktion

[*] Odling av örter

[*] Användning

[*] Örter A-Ö

[*] Recept

[*] Min örtdagbok

[*] Smått och gott

[*] Information in English

Dipsåser

Dipsås är gott till grönsaker och chips och mycket lätt att göra själv.

Ingredienser:
Gräddfil, creme fraiche eller naturell youghurt,
Färska örter och andra kryddor efter smak (se förslag nedan)

Rör ner kryddorna i gräddfilen, creme fraichen eller youghurten, smaka av och servera! Om du använder youghurt och vill ha såsen tjockare häller du först youghurten i ett kaffefilter och låter det stå i 20 minuter.

Gräslöksdip
Hackad gräslök, örtsalt.

Örtdip
Blandade färska örter, t.ex. dill, gräslök, timjan och basilika, örtsalt.

Vitlöksdip
En liten klyfta vitlök (pressad), hackad dill, örtsalt.

Denna sida är skriven av Noora Peura, nooras_kryddor@stacken.kth.se, http://www.stacken.kth.se/~noora
[----------------]